Esküvő a pajtában

Esküvő a pajtában

2020. július 14.
Vannak emberek, akik szeretnek alkotni, vannak, akik szeretnek megmenteni régi dolgokat - jó esetben pedig mindkét tulajdonság megtalálható bennük, jelen esetben Csilla és Vilmos személyében. Az Őrségi 5érzék házigazdái mindketten őrzik és óvják a múlt szép, régi tárgyait, melyek lehetnek használati eszközök, a vidéki életre jellemző berendezési elemek, amik már csak dekorációnak alkalmasak. Ám így is emlékeztetnek korábbi időszakokra, amikor az embereknek jóval kevesebb tárgyuk volt, és azokat jóval tovább használták, mert óvták és megbecsülték.
elolvasom
2020-as szezonra időpontok

2020-as szezonra időpontok

2020. január 1.
Emlékezetes és szépséges esküvők zajlottak nálunk az előző évben. Öröm, hogy ennyi kedves pár tartja a felújított több, mint 100 éves pajtánkban az esküvői ünnepséget családjuk, barátaik körében. Az idei év hétvégéi közül az alábbi három szabad még, ha valaki tervezi esküvőjét, de még nincs meg az ideális helyszín várjuk érdeklődését a megadott elérhetőségen.
elolvasom
Te milyennek képzeled a nagy napot?

Te milyennek képzeled a nagy napot?

2019. június 29.
Készítettünk egy összeállítást a Pajta rendezvényházunkban tartott esküvői dekorációkból. Bátran lehet ötletet meríteni, vagy egyéni elképzelésekkel tovább gondolni bármelyik variációt. "Nem tudom, feltűnt-e, de a képem a tökéletes esküvőről folyton változik. Egyik nap fehér rózsát akarok, másnap liliomot. Először egy hárfást, aztán egy vonósnégyest. Csak egyvalami állandó, és az te vagy." /Született feleségek c. film/
elolvasom
Nyár végi esküvő az Őrségben

Nyár végi esküvő az Őrségben

2019. március 30.
2018. augusztusában tartott esküvő képeivel idézzük az idei szezon kezdetét. Az Őrségi táj, illetve a természet közelsége elsősorban azokat a párokat vonzza, akik a szertartás egy részét, vagy akár több emlékezetes pillanatot is a szabadban, szabadtéren szeretnének megtartani. Lehetőség van az anyakönyvvezetőt a helyszínre hívni és egy erre a célra kialakított, kerti pavilonban megtartani a szertartást.
elolvasom
Rossz idő esetén sem szakad félbe a buli

Rossz idő esetén sem szakad félbe a buli

2017. december 25.
Kora őszi hétvégén, kissé borongós időjárással tarkított, ám remek hangulatban telt esküvőjüket tartotta nálunk Zsófi és Bálint. Az esőre áll az idő - felkiáltás sem szegte kedvüket, az alábbi fotókon látható, ahogy dacolva csapadékkal, sárral kedvükre sétáltak a csodás Őrségi erdőben.
elolvasom
Balaton VOX kórus Őrimagyarósdon

Balaton VOX kórus Őrimagyarósdon

2017. szeptember 2.
A Balaton VOX kórus zenei tábora az Őrségben. A kórus 2017.08.27.-én az Őrimagyarósdi Evangélikus templomban énekelt, előtte pár napot vendégházainkban töltöttek és a Pajta rendezvényházban tartották próbáikat. A kórus vezető karnagy, Koncz Zsuzsannának kedves szavait osztjuk meg. "Biztosan van vendégkönyvetek, amit elfelejtettem elkérni, hogy írjak bele, mert készültünk már a templomba. Most pótolom köszönetünket a nálatok töltött felejthetetlen napokért. Szeretettel ölelünk Benneteket , kedves családotokat és valamennyi munkatársaitokat a Balaton VOX Énekkar nevében Balatonboglárról Koncz Zsuzsanna karnagy"
elolvasom
Vintage hangulatú esküvő a Pajtában

Vintage hangulatú esküvő a Pajtában

2017. augusztus 10.
Több dolog miatt is emlékezetes marad számunkra ez az esküvő. Bár nem az első rendezvényt szervezzük és bonyolítjuk, mégis az új helyszín bőségesen ellátott minket megoldandó feladatokkal, izgalmas készülődéssel és persze bizakodással, hogy minden rendben lesz :) Talán mi magunk sem tudtuk elképzelni hogyan fog életre kelni és mégis autentikus hangulatban megmaradni ez a lábas pajta. Ám, ahogy a fényképeken is látható a menyasszony határozott elképzelései, - melyeket ő maga és barátnője valósított meg, sőt a látványos sikerre tekintettel azóta alapítottak egy dekorációs céget - teljesen összhangban voltak az épület jellegével. A vintage hangulat, a romantikus dekoráció, és a természetes kiegészítők használata kedvelt stílus mostanában. Az élő zöldek, az őrségi tájra jellemző hortenzia és megannyi természetes megoldás - bízunk benne nem szerénytelenül - egymást erősítették az épülettel.
elolvasom
Pajta rendezvényház friss képek

Pajta rendezvényház friss képek

2017. július 15.
A 2016-ban kezdődött pajta felújítása újabb szakaszhoz érkezett. Az álom ebben az évben megvalósult, az utolsó simítások zajlanak az augusztusi és szeptemberi esküvők előtt. A terasz beüvegezése, a berendezési tárgyak, bútorok felújítása, kiszolgáló pult, mosdóhelyiségek és világítási megoldások mind-mind elkészültek.
elolvasom
A 100 éves pajta megújulása

A 100 éves pajta megújulása

2017. július 10.
Az Őrségben majd minden portán megtalálható az ún. lábas pajta. A fotókon látható, hogy miről kapta elnevezését, lábakon, vagyis jó pár erős tartó oszlopon állnak ezek az épületek. Sok helyen ma is tárolásra használatosak a jobb állapotban lévők, van aki felújította, szigetelte így akár lakóhelyként is funkcionálhat. A mi területünkön is van egy ilyen pajta, ami a tetőzet és a tartó oszlopok kivételével nem volt túl jó állapotban. Ide álmodtuk meg a Pajta rendezvényházat :)
elolvasom
Boldog pillanatokat a nyári szünetre!

Boldog pillanatokat a nyári szünetre!

2017. július 3.
Egy kis olasz falucska iskolájában az egyik tanár Cesare Catà, meglepő feladatlistát állított össze diákjainak. Példaképe Robin Williams karaktere a Holt költők társaságából. Jó pár éve kereng a lista, az eredeti olasz változatot azóta több országban több nyelven is közre adták már. Így hazánkban is találni gyöngyszemeket, melyeket lelkes pedagógusok írtak nyári intelemként diákjaiknak :) A lista fő jellemzője, hogy elmarad belőle a megszokott kötelező érzet, sokkal inkább buzdít arra, hogy minél több boldog, felhőtlen pillanatot éljenek át a gyerekek a nyári szünetben.
elolvasom
Még több blog