2017. június 23. Összes bejegyzés
Végre-végre, nekünk is van már saját blogfelületünk, igyekszünk minél több pillanatot, kedves élményt megosztani olvasóinkkal, visszatérő vagy új vendégeinkkel. Szeretnénk, ha egyszercsak úgy érezné aki, még nem járt nálunk: ide el kell mennem :)
Mivel is kezdenénk a blog-béli életünket, mint a nyár egyik kedvencével, mindenki által ismert gyógynövény bemutatásával és néhány elkapott pillanattal, ahol a házigazda - Hegyi Vilmos - a levendula szüret egyik lelkes résztvevője. Ne mondjátok, hogy nem látszik a lelkesedés? :) Csilla és Vilmos is nagy rajongói a gyógynövényeknek, a gyógynövények minél sokrétűbb felhasználásának.
Boldog nyári pillanatok az 5érzék házakban
A levendula különösen értékes növény: nem csak jótékony hatásai vannak, hanem szép is. Valószínűleg sok-sok nyári élmény miatt egész éven át szívesen látunk otthonunkban egy-egy levendulából készült dekorációt. 
Mi egyelőre egy szépséges edénykében a recepciós pultra tettük, frissen illatozik és látványnak sem utolsó. 
Nyári hűsítő italokba is szívesen helyezzük, látványos is, frissít is. Levendulaszörpnek is kíváló alapanyaga. Szárítva teának vagy illatpárnába fog kerülni. 
 
Az 5 érzék vendégházban lehetőség van gyógynövényes ülőfürdőt igényelni, egy kiadós erdei túra után, vagy egyszerűen csak felfrissülni vágyó vendégeink részére. Akár a kerti kádainkban vagy a kádas szobánkat foglaló vendégeinknek közvetlenül a szobában áll rendelkezésére a gyógynövényes kádfürdőzés. Az aktuális gyógynövény kínálatról minden esetben a recepción lehet érdeklődni. 
 
Intenzív illata miatt nyári estéken használhatjuk szúnyogriasztónak, illóolajként párologtatóba, vagy néhány cseppet egy tálkába cseppentve, amibe úszó gyertyákat helyezünk a kerti asztalra. 
 
Természetesen az egyik legkedveltebb illat házi szappanok készítéséhez, igazán mutatós, ha a szárított növény is belekerül a szappanokba, így még intenzívebb az illata tisztálkodás közben. 
 
Édességekben is különleges élményt nyújt, kóstoltunk már levendulás linzert és levendulás fagyit is, mindkettő igazán gasztronómiai csemege volt :) 
 
Boldog nyári pillanatok az 5érzék házakban
Boldog nyári pillanatok az 5érzék házakban
Boldog nyári pillanatok az 5érzék házakban
Boldog nyári pillanatok az 5érzék házakban